vrijdag 25 januari 2008


Kleurige bloemen (blaastechniek)


Materiaal:

wit tekenpapier met een glad oppervlak (groot formaat)
rietje
goed dekkende verf
dikke penseel

Werkwijze
Dit kunstwerk wordt geblazen in plaats van geschilderd! Het kan even duren voor je door hebt hoe hard je precies moet blazen om een mooi resultaat te krijgen. Maar als je even goed geoefend hebt, maak je de prachtigste tekeningen. Meng de verf met een klein beetje water. Druppel dan de verf op het papier en blaas haar direct door middel van een rietje uit elkaar. Je krijgt pas een goed resultaat als je weet hoe je het rietje moet houden en hoe hard je moet blazen. Als je het rietje rechtop houd en er dan hard door blaast, dan krijg je bloemen met heel veel 'blaadjes'. Als je met het papier draait terwijl je blaast, dan krijg je stervormige bloemen. Kleine streepjes kun je tot lange grashalmen blazen, die recht naast elkaar staan of warrig door elkaar heen lopen en van een toevallige vlek maar je heel makkelijk een bonte kever.

Pennen houder


Pennen- en potlodenhouder


Benodigdheden
Glazen pot van bijvorbeeld augurken of uitjes Verf in verschillende kleuren die houdt op glas Kwast Viltstift


Werkwijze
Zorg dat de pot goed schoon (het liefst vetvrij) is. Houd de pot aan de bovenkant vast, anders pakt de verf niet zo goed door je vingerafdrukken. Leef je uit met de verf en maak er wat moois van. Je kan ook de binnenkant schilderen als je er geen genoeg van kunt krijgen. Laat de verf goed drogen en laat iemand anders er 'voor papa' op zetten. Dat zal leuk staan op het bureau van papa!

Kindermishandeling


Wat is kindermishandeling
RAAK beschouwt kindermishandeling als een schending van de rechten van het kind. Deze worden geschonden door toedoen of nalaten van degenen van wie het kind het meest afhankelijk is. RAAK vat kindermishandeling op als een spectrum van activiteiten waarin ouders het kind van lichte, ernstige tot fatale mate geweld aandoen. In haar extreme vorm is kindermishandeling het resultaat van alles wat er allemaal mis kan gaan in de opvoeding van kinderen. Ook met de beste bedoelingen blijven ouders feilbare mensen, en is opvoeding een moeilijke en vaak zware taak. Daarom pleit RAAK voor de opvoedingsondersteuning voor de (toekomstige) ouders en opvoeders. Opvoeders moeten weten wat opvoeden betekent. De samenleving moet in de volle breedte voorbereid zijn op haar verantwoordelijkheid voor het welzijn van kinderen. De overheid is en blijft de probleemeigenaar als het om kindermishandeling gaat. De politiek en de samenleving moeten zich vastberaden inzetten voor de preventie en bestrijding van kindermishandeling.


De feiten
In Nederland worden per jaar ten minste 50.000 kinderen ernstig mishandeld. Elke week sterft in Nederland een kind aan de gevolgen van kindermishandeling. Het betreft hier alle vormen van lichamelijk of geestelijk geweld, dus inclusief misbruik, verwaarlozing en nalatige behandeling. En dit zijn alleen nog maar de cijfers op basis van het aantal meldingen.
Enorm veel kinderen leven dagelijks in grote angst; angst om sexueel misbruikt te worden, angst om emotioneel geterroriseerd te worden, angst om lichamelijk letsel op te lopen...
Kindermishandeling leidt niet alleen tot persoonlijke problemen, zoals angsten en depressies (vaak tot ver in de volwassenheid) maar ook tot maatschappelijke problemen, zoals pesten, diefstal en 'zinloos' geweld. Problemen waarmee onze samenleving voortdurend kampt.
En ieder jaar gaan er ten minste 50 kinderen dood als gevolg van mishandeling.



Gezamenlijke actie is noodzakelijk
Wanneer er één mens op straat wordt doodgeschopt, krijgt dat (terecht) veel aandacht van de media en demonstreren duizenden Nederlanders tegen zinloos geweld. Maar voor de 50 kinderen die ieder jaar worden doodgeslagen, meestal thuis, komt niemand in actie.
Een bekend gezegde luidt: 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.' Was het maar waar. Kinderen hebben de toekomst niet. Die moeten ze nog krijgen. Van ons.

Vondeling in Duitsland




Duitse politie publiceert foto’s vondeling


HEINSBERG - De politie in Heinsberg (Duitsland) heeft maandagmiddag foto’s gepubliceerd van het pasgeboren baby’tje, dat zondagavond te vondeling is gelegd in Karken, pal over de grens bij Posterholt (Limburg).


Ook publiceerde de politie foto’s van de kleding die het jongetje droeg in de hoop dat die wordt herkend. Het kind is inmiddels opgevangen door Jeugdzorg in Heinsberg, maakte de politie maandag bekend. Een nog onbekende persoon legde het kind zondagavond om 19.40 uur voor de deur van een woning in Karken, belde aan, en ging er met een auto richting Posterholt vandoor.
Op de foto lijken de handjes van het baby’tje enigszins uitgedroogd. Volgens de politie is het jongetje overigens in goede gezondheid. Het kind was gekleed in een rompertje, had sokjes en een shirtje aan. ,,Waarschijnlijk heeft buiten de moeder en misschien een mogelijke andere persoon niemand het kind vlak na de geboorte gezien,’’ zei de woordvoerder van de Duitse politie. ,,Maar wellicht herkennen mensen de kleding van het kind.’’
De politie Limburg Noord verspreidt maandag via de regionale omroep L1 een extra politiebericht. Dinsdagavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, liet de politie maandagmiddag weten. De mensen die het kind op de stoep voor hun deur vonden zijn volgens de politie erg geëmotioneerd. Ze krijgen geestelijke bijstand.
De Duitse en Nederlandse politie werken samen bij de opsporing van de moeder van het kind. ,,We hopen dat iemand zich bij de Nederlandse politie meldt die gezien heeft dat een vrouw hoogzwanger was, en nu afgeslankt is en geen kind heeft,’’ zei een woordvoerder van de Duitse politie in Heinsberg maandag.
Mensen die kind of kleding menen te herkennen of andere informatie hebben, kunnen bellen met 0800-2552552.

Thematafel




We kregen in de klas een opdracht dat we een thematafel moesten maken met een opdracht daarbij. Ik deed samen met Eva en Amanda. We hadden het thema sinterklaas, dit was een mooi thema want er was veel over te bedenken.
De thematafel die we hebben gemaakt kan je hier naast op de foto zien.
We hebben de taken verdeeld over wie wat op de thema tafel zou zetten, zo is onze thema tafel toch nog vol gekomen. De activiteit wat we er bij hebben gegeven was een sinterklaas maken. Iedereen kreeg een meiter, een kruisje en een gezicht wat ze uit moesten knippen, daarna op een gekleurd papier mochten plakken en het hoofd van de sinterklaas konden ze nog inkleuren.

Stage


In Februari is het de bedoeling dat de hele klas op stage gaat. Iedereen komt in een ander kinderdagverblijf te lopen.

Ik ga stage lopen bij kinderdagverblijf Kiekeboe in Oldenzaal, Ik moest een solicitatie brief schrijven naar Kiekeboe en dan zou het kennismakings gesprek komen. Alleen waren ze bij Kiekeboe mijn brief kwijt geraakt en hebben we via de telefoon een afspraak gemaakt voor een kennismakings gesprek, ik heb een kopie van de solicitatie brief mee genomen naar de kennismaking omdat ze het dan alsnog konden zien.


Nu ik mijn kennismaking heb gehad hebik echt veel zin om op stage te gaan. Ik kom bij de jongste peuters op de groep. Ik denk dat ik hier een hele leuke tijd te gemoet ga en ik hoop dat ik er met meer ervaring weg ga.